vouwwagen

Ben jij alweer druk op zoek naar een vakantiebestemming voor de zomer? Boek je een hotel? Of is kamperen toch meer jouw ding? Als jij een echte kampeerliefhebber bent, dan ben je vast wel eens een keer met een vouwwagen op pad geweest. Een vouwwagen biedt de luxe van een caravan in een kleine wagen, kleiner dan je eigen auto. Kamperen was nog nooit zo makkelijk. Wij geven je drie redenen waarom jij de vouwwagen een kans moet geven.

Kamperen maar dan net iets anders

Bij kamperen denken we aan een tentje met een luchtbed. Niet echt comfortabel. Kamperen in een vouwwagen is daarentegen wel erg comfortabel. Zelfs als je niet zo’n grote fan bent van kamperen, is een vouwwagen toch wel het proberen waard. Je neemt namelijk gewoon een bed mee in de wagen achter de auto. En wist je dat vouwwagens erom bekend staan dat deze grote en comfortabele bedden hebben? Er zijn verschillende soorten vouwwagens. Je kunt kiezen voor een eenvoudige vouwwagen, maar er zijn ook luxe varianten. Een vouwwagen biedt je bijvoorbeeld luxe en erg veel bagageruimte. 

Geen tent opzetten

Wil je je relatie eens goed testen? Dan is het opzetten van de tent op vakantie een echte uitdaging. Wil jij liever geen ruzie met je partner? Kies dan voor een vouwwagen. Een vouwwagen is namelijk erg makkelijk op te zetten. Je hebt geen gedoe met tentstokken, haringen en touwen. De nieuwe varianten heb je binnen no-time in elkaar gezet zonder veel verschillende attributen. Dit is dan ook de reden dat veel Nederlanders voor een vouwwagen in plaats van een tent kiezen. Wat is er nu lekkerder dan meteen klaar te zijn wanneer je op plaats van bestemming aan komt?

Gewoon achter de auto

Een groot voordeel van een vouwwagen is dat je deze vrijwel achter elke auto met een trekhaak mag koppelen. Je hoeft geen extra rijbewijs te hebben om met de vouwwagen op pad te gaan. Met de caravan is dat echter wel het geval. Het gewicht van een vouwwagen is namelijk laag, al helemaal als je dit vergelijkt met het gewicht van een caravan. Nu hoor ik je denken: hoe zit het met de bagage? Je kunt redelijk veel bagage kwijt in de vouwwagen zelf. Zo hoef je je auto niet helemaal vol te pakken, maar kun je ook spullen kwijt in de vouwwagen.

Comments are disabled.